Basisschool De Regenboog (Christelijke) in Hoedekenskerke

Basisschool

Beoordeel dit bedrijf

Basisschool De Regenboog (Christelijke)

Beschrijving

De 16 Christelijke basisscholen van Zuid-Beveland vonden elkaar in het Samenwerkingsverband 'Van Sloe tot Kreekrak'. Deze samenwerking groeide uit tot de nieuwe Vereniging: 'Alpha Scholengroep'. Op 1 januari 2006 was deze fusie een feit en op 10 januari 2006 werd de nieuwe naam van de Vereniging onthuld.

Alpha: de eerste letter van het Griekse alfabet. Het begin! Het begin van een nieuwe periode voor een kind. Het kind dat op een Alphaschool een veilige omgeving vindt. Een school waar het uitgedaagd wordt om te leren, te ontdekken, zich te ontwikkelen. Een plek waar het uniek kan en mag zijn.

De naam 'Alpha' kennen we ook uit de Bijbel, waarin gesproken wordt over de 'Alpha en de Omega', God als het begin en het einde. Met de naam 'Alpha' verwijzen we ook naar de christelijke identiteit van de nieuwe Vereniging en de 16 scholen. Alle scholen kenmerken zich als open, christelijke basisscholen.

De Vereniging ontwikkelt op dit moment een Strategisch Beleid, waarin de doelstellingen voor de komende jaren geformuleerd zijn. Ambitieuze doelstellingen over onderwijs, identiteit, personeelsbeleid, etc. Via deze website zult u binnenkort meer over dit Strategisch beleid kunnen lezen.

Overige informatie

Soort onderwijs

  • Christelijke basisschool

Beoordelingen

Nog geen reviews geplaatst

plaats als eerste een review

    Social Media

    Afbeelding website