Driemaster De in Ridderkerk

Basisschool

Driemaster De

Toon nummer
Plan route
KvK-gegevens

Foto en Video (20)

Bekijk alles

Beschrijving

Onze school heet De Driemaster. Driemasters zijn indrukwekkende zeilschepen. Voor de handel van de VOC en WIC waren ze van groot belang.

Het varen en werken op een zeilschip zien we als symbool hoe wij bezig zijn op school. We leren met elkaar de noodzakelijke vaardigheden voor het leven. De drie masten zijn symbool voor de drie velden die daar voor ons een rol in spelen, namelijk thuis, school en de kerk.
In lijn met onze naam heet de kleutergroep nu matrozengroep, de middenbouw zeegroep en de bovenbouw oceaangroep.

De school staat aan de Randweg 3 in Ridderkerk. We delen ons schoolplein met de Metronoom, een centrum voor dagopvang voor meervoudig gehandicapten, peuterspeelzaal, naschoolse opvang en tienergroepen. Ook komen enkele kinderen van de dagopvang soms bij ons op school. Zij spelen dan met enkele kinderen of doen mee met een bepaald deel van het programma.

Op onze kleine school is een aantal nieuwe ontwikkelingen in gang gezet. Sinds september 2005 werken we met TOM: teamonderwijs op maat. Wij willen het onderwijs voor de kinderen aantrekkelijker maken: meer uitdaging in het onderwijs, meer zelfstandigheid, meer werken op niveau, meer samenwerken, beter gebruik maken van het gebouw enz. En natuurlijk met goede resultaten.

Overige informatie

Soort onderwijs

  • Brede school,
  • Gereformeerd onderwijs

Diensten

  • Les,
  • Tussenschoolse opvang

Extra aandachtsgebieden

  • Geloof

Aangesloten bij / Certificering

  • Overig Vereniging voor Primair Onderwijs West-Nederland (GPO-WN)

Beoordelingen

Nog geen reviews geplaatst