Faas & Van Iterson Ingenieursbureau BV in Sassenheim

Ingenieursbureau

Faas & Van Iterson Ingenieursbureau BV

Foto en Video (4)

Beschrijving

Ingenieursbureau Faas & van Iterson BV is een compacte organisatie waar 10 professionals zich dagelijks bezig houden met het ontwerpen en berekenen van bouwkundige constructies en het maken van constructietekeningen. Faas & van Iterson bestaat sinds 2001 en wordt geleid door de naamgevers Johan Faas en Jan van Iterson. Inmiddels werken er 6 constructeurs, 2 tekenaars, een administratief medewerker en een secretaresse bij Faas & van Iterson in Sassenheim.

Faas & van Iterson levert ontwerpen, berekeningen en de bijbehorende constructietekeningen. Deze gegevens zijn o.a. nodig bij het aanvragen van vergunningen en worden dan ook bij Bouw- en Woningtoezicht ingediend. Na goedkeuring worden de tekeningen gebruikt bij de uitvoering van het bouwwerk.
Verder treden wij op als hoofdconstructeur en volgen we het complete traject van ontwerp tot uitvoering. Wij geven constructies vorm in de benodigde dimensies en stellen de uitgangspunten vast voor de onderdelen vloeren, daken, metselwerk en staalconstructies. Deze worden door externe leveranciers uitgewerkt en door ons gecontroleerd.
Ook op de bouwplaats controleren wij nogmaals alle uitgangspunten van de constructie.

Het werkterrein van Faas & van Iterson varieert van kleine werken zoals verbouwingen tot grote werken in de utiliteitsbouw. Denk aan projecten in de woningbouw, appartementenbouw, utiliteitsbouw kantoren en hallen, verbouwingen en renovaties. Architecten, aannemers, project ontwikkelaars, woningbouw verenigingen en particulieren zijn onze opdrachtgevers.

Een deel van onze opdrachtgevers bestaat uit particulieren die zelf bouwplannen hebben. Voor hen kunnen we bekijken of de plannen uitvoerbaar zijn en welke bouwmethode en materialen er het beste toegepast kunnen worden. We maken de benodigde statische berekeningen en tekeningen. Om de uitvoering van het werk goed te laten verlopen, hebben we veelvuldig overleg met de aannemer en kunnen we desgewenst toezicht houden op de bouwplaats. Dit toezicht vindt dan plaats voor de constructieve onderdelen van het project. Denk hierbij aan het heiwerk, de controle van de wapening voordat het beton gestort wordt of overleg met de aannemer wanneer er in het werk onduidelijkheden zijn.

Duidelijkheid staat voorop bij alles wat wij doen. We nodigen u dan ook graag uit voor een kennismakingsgesprek en het uitbrengen van een vrijblijvende offerte.

Overige informatie

Doelgroep

 • Bedrijven,
 • Particulieren

Diensten

 • Advies,
 • Constructieve berekeningen,
 • Constructieve tekeningen,
 • Ontwerpen

Type opdracht

 • Betonconstructies,
 • Bouwconstructies,
 • Utiliteitsbouw

Parkeren en bereikbaarheid

 • Parkeren voldoende parkeergelegenheid bij kantoor

Aangesloten bij / Certificering

 • Vakvereniging VNconstructeurs
 • Gecertificeerd door Constructeurs Register (RC/RO)

Beoordelingen

Nog geen reviews geplaatst