Hendrick de Keyser Vereniging in Amsterdam

Vereniging en stichting

Hendrick de Keyser Vereniging

Foto en Video (5)

Bekijk alles

Beschrijving

Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch belangrijke gebouwen en hun interieur. De Vereniging doet dit door panden te verwerven, en ze vervolgens te restaureren en te verhuren. Eenmaal verworven panden worden nooit meer afgestaan.

Gebouwen die door 'Hendrick de Keyser' onder de hoede worden genomen, voldoen aan strenge eisen. Het moeten sprekende voorbeelden zijn van de architectuur of de wooncultuur van een bepaalde periode. De geschiedenis moet niet alleen van buiten afleesbaar zijn, maar ook van binnen. Veel aandacht gaat daarom uit naar de bouwhistorische constructies en de kwaliteit van het interieur.

In hun enorme diversiteit en rijkdom geven de gebouwen in het bezit van de Vereniging een representatief beeld van de Nederlandse architectuurgeschiedenis. Niet als naslagwerk, maar als levende getuigen van de geschiedenis, veelal in hun oorspronkelijke functie en omgeving.

Omdat de Vereniging geen belang heeft bij het uitsluitend beheren van museumstukken zonder bestemming of gebruik, verhuurt zij de door haar verworven en gerestaureerde panden. Uit de verhuur kan het reguliere onderhoud worden betaald. Uitgangspunt hierbij is dat de oorspronkelijke functie van het gebouw afleesbaar blijft.

Vereniging Hendrick de Keyser is een ideële instelling zonder winstoogmerk. Voor verwervingen en restauraties is de Vereniging aangewezen op externe fondsen, giften en legaten.

Overige informatie

Doelgroep

  • Bedrijven,
  • Particulieren

Type vereniging / stichting

  • Stichting,
  • Vereniging

Toegankelijkheid

  • Begane grond

Parkeren en bereikbaarheid

  • Afstand tot openbaar vervoer Minder dan 5 minuten lopen
  • Bereikbaarheid Tram 13/14/17, halte Westermarkt. Tram 1/2/5 halte Dam

Beoordelingen

Nog geen reviews geplaatst