Hoven Stichting De in Onderdendam

Zorginstellingen

Hoven Stichting De

Foto en Video (20)

Bekijk alles

Extra gegevens

Servicebureau De Hoven

Alegunda Ilberi

Toon nummer

Damsterheerd

Toon nummer

De Twaalf Hoven

Toon nummer

Paasweide

Toon nummer

Viskenij

Toon nummer

Vliethoven

Toon nummer

Winkheem

Toon nummer

fax

Toon nummer

Beschrijving

De Twaalf Hoven

Verpleeghuis de Twaalf Hoven dankt zijn naam aan de twaalf mooie binnentuinen. Er wonen cliënten met lichamelijke klachten of een psychogeriatrische aandoening. Sommigen permanent, anderen tijdelijk. Daarbij is ons uitgangspunt dat we al onze cliënten willen helpen zo veel mogelijk verder te gaan met het leven zoals ze dat gewend waren.
n onze kleinschalige nieuwbouwwoningen Allershoff en Tiggelborg aan de rand van Winsum wordt volgens het concept kleinschalig wonen geleefd. In de huizen wordt een eigen huishouding gevoerd. Zo wordt er dagelijks gekookt en doet men zelf de was.

Wonen met zorg
Het gebouw van De Twaalf Hoven heeft een vriendelijke en open uitstraling. Alle ruimtes liggen op de begane grond en de sfeer is huiselijk. De woonkamers zijn ingericht met spullen die de cliënten zelf hebben meegebracht. Ook huisdieren hebben hun eigen plekje. De gastvrouwen en -heren nemen de tijd voor bijvoorbeeld een spelletje met cliënten.

Specifieke zorg
De Twaalf Hoven biedt ook dagbehandeling, tijdelijke opname, vakantieopname, revalidatie en reactivering en palliatieve zorg. Voor dagbehandeling is er een afdeling met een eigen ingang.
Hier zijn zowel cliënten met somatische klachten als psychogeriatrische cliënten welkom.

Altijd actief

In De Twaalf Hoven organiseren we activiteiten, die zijn
afgestemd op de wensen van de cliënten. Regelmatig wordt er gekookt in de huiskamer. Er is een eigen koor. Cliënten kunnen in eigen huis naar kerkdiensten, koffieconcerten, bioscoop- en zangavonden.
In de Kapschuur treden artiesten en koren op. Verder is hier ook ruimte om zelf te zingen en voor 'Bewegen op muziek'. Ook organiseren we uitstapjes waarvoor De Twaalf Hoven over een eigen bus beschikt.
Rond het verpleeghuis kunnen cliënten en hun gasten samen wandelen en fietsen (bijvoorbeeld met onze duofiets).

Eerstelijnsbehandeling
Heeft u paramedische of psychologische behandeling nodig, dan kunt u hiervoor terecht in ons behandelcentrum. Hier werken professionals, zoals fysiotherapeuten, ergotherapeuten, logopedisten en psychologen die gespecialiseerd zijn in de behandeling en begeleiding van ouderen. Wij geven eerstelijns behandelingen en adviezen op ons vakgebied. Voordeel van het behandelcentrum is dat de multidisciplinaire behandeling onder één dak georganiseerd is. Hierdoor kan de behandeling optimaal afgestemd worden op uw hulpvraag. Tevens kunnen mantelzorgers en hulpverleners ook bij ons terecht met vragen.

Overige informatie

Specialisatie

  • Ouderen,
  • Revalidatie

Diensten

  • Dagbehandeling,
  • Persoonlijke verzorging,
  • Thuiszorg

Voorzieningen

  • Bibliotheek,
  • Restaurant,
  • Tuin

Toegankelijkheid

  • Begane grond

Beoordelingen

Nog geen reviews geplaatst