IVS Instituut voor Samenwerkingsvraagstukken in Groesbeek

Adviesbureaus - organisatieadvies en management

IVS Instituut voor Samenwerkingsvraagstukken

Foto en Video (12)

Bekijk alles

Extra gegevens

fax

Toon nummer

Beschrijving

Het Instituut voor Samenwerkingsvraagstukken verzorgt sinds 1981 opleidingen, teamontwikkeling en coaching en begeleidt projecten op het gebied van management en communicatie voor middelgrote en grote organisaties (profit en non-profit).

Het IvS wordt vooral gewaardeerd om haar oplossingsgerichte methodiek en praktische hulpmiddelen.
Oprichters Astrid Vermeer en Ben Wenting verzorgden voor Teleac de cursus leidinggeven en schreven het cursusboek Leidinggeven. In 2012 en 2013 werden achtereenvolgens de boeken 'Zefsturende teams in de praktijk' en 'Coachen van zelfsturende teams, hoe doe je dat?' uitgegeven door Reed Business.

Met onze activiteiten willen we bereiken dat mensen effectiever, efficiënter en plezieriger met elkaar samenwerken en communiceren.
Wij vinden het belangrijk dat leidinggevenden en medewerkers zelf oplossingen vinden voor situaties waarmee zij in hun werk worden geconfronteerd. Theoretische concepten dragen bij tot een goed inzicht in situaties, en onze ondersteuning ligt in het helpen implementeren van gewenst gedrag en communicatie-hulpmiddelen voor de dagelijkse praktijk.

Werkwijze
We maken gebruik van een aantal aandachtspunten (OIM®) waarmee snel en doeltreffend situaties doorgrond kunnen worden, en systematisch oplossingen en oplossingswegen kunnen worden ontwikkeld voor samenwerkings- en communicatieproblemen.
Door de duidelijke, systematische werkwijze kunnen complexe situaties teruggebracht worden tot overzichtelijke en werkbare onderdelen. De oplossingsgerichte methodiek zorgt ervoor dat mensen gestimuleerd worden om keuzes te maken, en daar verantwoordelijkheid voor te nemen.

Overige informatie

Specialisme

  • Coaching,
  • Communicatie,
  • Implementatie,
  • Opleidingen,
  • Teamontwikkeling,
  • Training

Parkeren en bereikbaarheid

  • Bereikbaarheid Routeplanner op de website

Beoordelingen

Nog geen reviews geplaatst