Jenaplanschool Antonius Abt in Den Bosch

Basisschool

Jenaplanschool Antonius Abt

Toon nummer
Plan route
KvK-gegevens

Is dit uw bedrijf?

Beheer gratis uw bedrijfsgegevens

Beschrijving

Home
Welkom bij Jenaplanschool Antonius Abt

Het Goede doel van het schooljaar 2014-2015

Het aanbod goede doelen is enorm groot. Ook ouders en anderen uit onze omgeving doen regelmatig een poging om hun goed doel onder onze aandacht te brengen. Er wordt namelijk jaarlijks behoorlijk wat geld bij elkaar gerend door onze kinderen! Het kiezen van een doel is niet eenvoudig. We hebben er opnieuw over nagedacht en zijn tot de conclusie gekomen dat de personen die het geld 'verdienen', een belangrijke rol moeten hebben in het bepalen van het doel. In alle groepen is de vraag gesteld waar de kinderen het liefst geld voor in zouden zamelen. De kinderen van kinderforum Slot en kinderforum Park hebben daaruit een top 3 samengesteld. Vervolgens heeft de medezeggenschapsraad (waarin ouders en team zijn vertegenwoordigd) gekozen uit deze drie doelen.
Democratischer kan toch haast niet!

Het goede doel, waar we dit jaar onze sponsorloop voor gaan houden, is geworden:

HET VERGETEN KIND

Om je snel even wat info te geven, een stukje van hun website:

DE FEITEN
In Nederland slapen duizenden babys, peuters, kleuters en tieners niet in hun eigen bed.
Het zijn vergeten kinderen tussen de 0 en 18 jaar die zijn mishandeld, misbruikt, verwaarloosd, verstoten of gevlucht. Zij leven noodgedwongen in opvangcentra met minimale speelmogelijkheden en beperkte traumabegeleiding in een vaak sobere leefomgeving.
WAT WIJ DOEN
Wij verbeteren de leef- en speelomgeving, zodat ze binnen de veilige muren van de opvang kunnen spelen, bewegen en ontspannen. Daarnaast organiseren wij activiteiten en evenementen die deze kinderen weer even laten lachen en genieten.
Wij ondernemen initiatieven om deze schrijnende problematiek zoveel mogelijk onder de aandacht te brengen en de verantwoordelijke instanties in actie te laten komen. Wij benaderen de politiek en de media om de situatie van deze duizenden kinderen continu in beeld te houden.
Wij informeren het Nederlands publiek en vragen ook hen om hulp.

Ga naar de site van Vergeten kind als je behoefte hebt aan nog meer informatie!

Binnenkort komen de kinderen thuis of bij je langs met hun sponsorformulieren. Help je mee om er weer een succesvolle actie van te maken?

Bij voorbaat al hartelijk dank!

Beoordelingen

Nog geen reviews geplaatst