Kempenhaeghe in Oosterhout nb

Ziekenhuis

Kempenhaeghe

Extra gegevens

Expertisecentrum voor Epileptologie

Slaapgeneeskunde en Neurologische Leer-

en ontwikkelingsstoornissen

Beschrijving

Academisch Centrum voor Epileptologie Kempenhaeghe & Maastricht UMC+
Topklinische zorg voor volwassenen en kinderen met - een complexe vorm van -epilepsie of verdenking daarop. De benadering van patiënten met epilepsie is multidisciplinair. Er zijn hoogwaardige onderzoekfaciliteiten beschikbaar en er is ruime expertise over behandelmethoden van epilepsie zoals anti-epileptica, epilepsie chirurgie, nervus vagus stimulatie en ketogeen dieet. Ook ondersteunt het centrum mensen met epilepsie bij (zelfstandig) wonen, werken, leren en opvoeden met epilepsie.

Centrum voor Slaapgeneeskunde
Het grootste multidisciplinaire slaapcentrum van Nederland. De expertise strekt zich uit over de volle breedt van de slaapgeneeskunde: neurologische slaapstoornissen, waaronder overmatige slaperigheid overdag (hypersomnie, narcolepsie/ kataplexie) en bewegingen of ongewoon gedrag tijdens de slaap (parasomnie, waaronder rusteloze benen syndroom); slaapafhankelijke ademhalingsstoornissen (slaap (slaapapneu); insomnie (langdurige slapeloosheid) en slaapstoornissen bij kinderen en mensen met een verstandelijke beperking.

Centrum voor Neurologische leer- en ontwikkelingsstoornissen
Voor kinderen met een neurologische aandoening op het gebied van hun bijkomende leer- en ontwikkelingsproblematiek. Het multidisciplinair team beschikt over unieke kennis over 'hersenen, leren en ontwikkeling'. De expertise van de kinderneuroloog en de klinisch neuropsycholoog staan centraal.

Centrum voor Epilepsiewoonzorg
Een klein percentage van mensen met epilepsie heeft langdurige (soms permanente) zorg en begeleiding nodig. Het gaat dan om mensen met een complexe vorm van epilepsie en bijkomende verstandelijke en/of lichamelijke beperkingen. Voor hen biedt het Centrum voor Epilepsiewoonzorg van Kempenhaeghe een verscheidenheid aan woon – en dagbestedingsvormen, waaronder een buitenhuis in Oosterhout.

Overige informatie

Medisch Specialismen

  • Neurologie

Afdelingen

  • Slaapcentrum

Contract met zorgverzekeraar

  • Menzis,
  • VGZ

Aangesloten bij / Certificering

  • Gecertificeerd door NIAZ

Beoordelingen

Nog geen reviews geplaatst