Kerkhof Klokkenrestauratie in Dordrecht

Klokken - restauratie

Kerkhof Klokkenrestauratie

Foto en Video (20)

Bekijk alles

Beschrijving

Wat doen wij voor U:
Reparatie, onderhoud en restauratie van antieke klokken/uurwerken en zakhorloges is sinds mijn start als klokkenmaker c.q. horlogemaker in 1977 in Rotterdam nog steeds mijn belangrijkste bezigheid. De speciale zorg die een kostbaar antiek uurwerk nodig heeft kan ik mijn klanten garanderen in mijn uitgebreid uitgeruste werkplaats. Bijna 40 jaar ervaring met exclusieve oude uurwerken in combinatie met passie en een creatieve geest is de basis van mijn bedrijf.

Meest voorkomend algemeen onderhoud van uw antieke of oude klok is een standaard uurwerk revisie. Dit houdt in: ultrasoon reinigen, tappen polijsten met geavanceerde widia-tappenbank, uitgelopen lagers (onzichtbaar) uitlijnen en verbussen, ontroesten van stalen en ijzeren onderdelen, polijsten in kogeltrommel van de meeste uurwerkonderdelen. Corrigeren van uitgescheurde veerogen.

Wat kunnen wij nog meer voor u doen:
Het maken van raderen en rondsels in het juiste moduul en materiaal.
Messing onderdelen worden gemaakt van oud en/of traditioneel vervaardigd gietmessing. Dit gegoten messing heeft de juiste structuur en kleur als het antieke materiaal.
Ontwerpen, drukken, graveren, cnc-frezen, verzilveren en vergulden van o.a. wijzerplaten.
Terugbouwen van vroege uurwerken naar spillegang gangsysteem. Dit komt met name voor in franse religieuse-pendules en haagse klokken uit de tweede helft van de 17e eeuw, waarvan de spillegang in het verleden (meestal 19e eeuw) is vervangen door een Brocot-echappement of een haakgang.
Het bijmaken van alle ontbrekende onderdelen van een antiek uurwerk.
Onzichtbaar maken van overtollige gaten in platines.
Het maken van verloren antieke schroeven met behulp van antieke en speciaal gemaakte schroefdraad-ijzers die de spoed en vorm hebben als het origineel.
Hardsolderen van messing en staal (het gebruik van tinsoldeer uitsluitend voor het opzetten van stalen lippen op ingesleten ankerbekken, meestal van friese klokken).
Corrigeren van uitgesleten gangsystemen.

Overige informatie

Doelgroep

  • comtoise,
  • haagse klok,
  • Particulieren,
  • spillegang

Diensten

  • wijzerplaat ontwerp

Producten

  • horlogeglas

Parkeren en bereikbaarheid

  • Parkeergarage Minder dan 5 minuten lopen
  • Parkeren op straat Bij de ingang

Beoordelingen

Nog geen reviews geplaatst