Kinderdagverblijf De Hunzeborgh in Groningen

Kinderopvang

Kinderdagverblijf De Hunzeborgh

Is dit uw bedrijf?

Beheer gratis uw bedrijfsgegevens

Andere resultaten voor kinderopvang in de buurt

Foto en Video (1)

Beschrijving

Lommerrijk besloten door prachtige lanen met hoge populieren, op een goed bereikbare locatie...

Tussen de Groninger wijken de Hunze en van Starkenborgh, staat het gebouw de Hunzeborgh. Dit stijlvolle gebouw, ontworpen door architectenbureau Otonomo, biedt plaats aan zowel het gelijknamige kinderdagverblijf, als ook aan het buurtcentrum.

Op 2 januari 2003 zijn de deuren van dit mooie kinderdagverblijf geopend.

Het dagverblijf biedt verantwoorde opvang voor uw kinderen, in leeftijd variërend van acht weken tot vier jaar.

Vanaf de start van de Hunzeborgh is kwaliteit een dagelijks terugkomend begrip om daarmee het welbevinden van 'onze' kinderen te kunnen garanderen. Punten als ouderparticipatie; medezeggenschap; risico-inventarisatie; kind-leidsterratio én een goede huisvesting zijn - sinds de recente invoering van nieuwe wetgeving - voor ons geen nieuwe begrippen, maar waren bij de opening van het kinderdagverblijf al een standaard.

De accommodatie voldoet in ruime mate aan de eisen van veiligheid en kwaliteit, zoals die onder andere zijn vastgelegd in het convenant tussen de Belangenvereniging ouders in de Kinderopvang (Boink) en de bij de branchevereniging aangesloten kinderdagverblijven.

Daarnaast heeft architectenbureau Otonomo in het ontwerp van het gebouw de pedagogische visie van het kinderdagverblijf geïntegreerd.

Aan beide uiteinden van het kinderdagverblijf is een groepsruimte gesitueerd, met daartussen de centrale speelruimte. Elke groepsruimte heeft een baby- en een peuterslaapkamer en een eigen sanitaire ruimte. De ingang/garderobe, het kantoor, keuken, volwassenentoilet, berging en wasruimte grenzen aan de centrale speelruimte. Aan de zuidkant van het gebouw bevindt zich een goed omheinde en afsluitbare buitenspeelplaats met zandbak en speeltoestellen.

Door de indeling en inrichting van het kinderdagverblijf, de inzet van het enthousiaste team, het gevarieerde aanbod van speelmaterialen, willen wij een goed pedagogisch klimaat creëren onder de noemer: open deuren.

Het kinderdagverblijf heeft twee groepen met maximaal 12 kinderen per groep, in de leeftijd van 8 weken tot 4 jaar. Er is bewust gekozen voor een verticale groepsopbouw, omdat:

Kinderen uit een gezin bij elkaar in de zelfde groep kunnen worden geplaatst.
Kinderen en ouders niet te maken hebben met groepswisseling en daardoor een betere band kunnen opbouwen met leidsters, andere kinderen en ouders.

Overige informatie

Vorm

 • Dagopvang,
 • Kinderdagverblijf

Voorzieningen

 • Buitenspeelruimte,
 • Slaapruimte,
 • Speelruimte binnen

Beleid en kwaliteit

 • Gediplomeerd personeel,
 • Medezeggenschap van ouders,
 • Vaste kinderleidsters

Service

 • Reserveren verplicht

Parkeren en bereikbaarheid

 • Parkeren op straat Bij de ingang

Betalingsmogelijkheden

 • Incasso

Aangesloten bij / Certificering

 • Branche organisatie Kinderopvang

Beoordelingen

Nog geen reviews geplaatst