Lemmers Zaadhandel in Beneden-Leeuwen

Zaadhandel

8.1 / 10/ 5

Gemiddelde uit 23 beoordelingen

23 Reviews

Lemmers Zaadhandel

Foto en Video (20)

Bekijk alles

Beschrijving

Lemmers Zaadhandel vindt zijn oorsprong direct na de tweede Wereldoorlog. Gradus Lemmers was ondernemend en ging de boeren in de wijde omgeving af om verschillende soorten zaden te verkopen. Tarwezaden, graszaden en klaverzaden waren erg populair. De inkoop gebeurde onder andere bij Café Restaurant Terminus in Nijmegen, waar Gradus op zijn bromfiets heen reisde, weet zoon Frank zich nog goed te herinneren. De handel werd van lieverlee uitgebreid met pootaardappelen. Vader kwam op veel gemengde bedrijven en dreef er handel. En steeds was er onderweg vraag naar andere producten, zodat het assortiment steeds breder werd. Het moet wel diezelfde gedrevenheid als van zn vader zijn, want Frank vertelt enthousiast over die beginperiode van het familiebedrijf, welke hij al jaren runt met zijn broer Jos. Frank runt de winkel, terwijl Jos het fruitbedrijf runt, dat zon zes hectare bevat. Maar wanneer het druk is in de winkel of tijdens de oogstperiode in de boomgaarden, begeven ze zich zonodig op elkaars werkterrein om elkaar bij te staan. Nog altijd brengen de broers in de praktijk, wat hun vader als voorbeeld meegaf: meegroeien met de vraag en luisteren naar je klanten.

Assortiment.
Eigenlijk dekt de naam van het bedrijf allang de lading niet meer. De handel aan gemengde boerenbedrijven liep alsmaar terug en steeds meer particulieren vonden bij Lemmers waarnaar ze op zoek waren voor hun hobbytuinen. Meststoffen, gewasbeschermingsproducten, potgrond en tuinzaden, bij Lemmers kwam men niet tevergeefs en bovendien werd men van gedegen advies voorzien. De handel in seizoensproducten kent enorme schommelingen, dus werd gezocht naar nieuwe productgroepen. De winkel werd uitgebreid met diervoeders, iets wat je niet meteen zou zoeken bij een zaadhandel, maar waarmee Lemmers flink aan de weg timmert. Het assortiment bevat onder andere voeding voor paarden, honden, katten en vogels. Een jaar geleden hebben we ons aangesloten bij de landelijke keten Uw Groene Vakwinkel. Dat biedt voordelen van gezamenlijk inkopen en ondersteuning door de formule. We hebben onze winkel gerestyled en de website daaraan aangepast, aldus Frank. De kracht van hun verkoop zit hem vooral in de vakkennis en productinformatie, iets wat je bij grote winkelketens steeds minder tegenkomt. Nog altijd levert de zaadhandel een grote diversiteit aan zaden voor het jaarlijkse Fruitcorso van Tiel.

Overige informatie

Doelgroep

 • Bedrijven,
 • Particulieren

Specialiteiten

 • Decoratiezaden,
 • Diervoeders,
 • Gewasbescherming,
 • Graszaden,
 • Graszoden,
 • Meststoffen,
 • Pootaardappelen,
 • Relatiegeschenken,
 • Tuinartikelen,
 • Tuinzaden

Webshop

 • Ja

Service

 • Online bestellen,
 • Webwinkel

Toegankelijkheid

 • Begane grond

Betalingsmogelijkheden

 • Pin

 • Contant

 • Bank / giro

Aangesloten bij / Certificering

 • Branche organisatie Groene Vakwinkel

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling

8.1 / 10/ 5

Gemiddelde uit 23 beoordelingen

Alle beoordelingen

  3 / 10/ 5

  Ervaring: Het langzaam groeiende gras groeit dus eigenlijk 3 x sneller dan het weiland gras dat we nu hadden. Das best snel ! Goed gras maar verpakking is bulshit!

  4 / 10/ 5

  4 / 10/ 5

  5 / 10/ 5

  Ervaring: geen geduvel, bestellen en 2 dagen later in huis. keurig.

  4 / 10/ 5

  Ervaring: Goede aardappelen

  4.5 / 10/ 5

  4 / 10/ 5

  3.5 / 10/ 5

  Ervaring: word op tijd geleverd.

  5 / 10/ 5

  4.5 / 10/ 5

  Ervaring: Keurig telefonisch te woord gestaan. Op tijd goede kwaliteit geleverd

  4 / 10/ 5

  Ervaring: prettige firma; goed benaderbaar. Spreekt de taal van de klant.

  4.5 / 10/ 5

  Ervaring: Alles prima in orde

  3 / 10/ 5

  Ervaring: pootaardappels waren dit jaar slecht heel vroeg de ziekte erop hoeft natuurlijk niet alleen aan lemmers zaadhandel te liggen

  1.5 / 10/ 5

  Ervaring: De kenmerken in de beschrijving komt niet overeen met de werkelijkheid

  4.5 / 10/ 5

  Ervaring: Prima afwikkeling van mijn bestelling

  3 / 10/ 5

  Ervaring: Ik heb 3 soorten aardappels besteld tw.: Finka, Mozart en Victoria. De Finka aardappel was helemaal niets. Deze neem ik dan ook niet meer. De Mozart en Victoria zijn super.

  4 / 10/ 5

  Ervaring: Via webshop ingekocht prima verzorgt en uitstekend afgeleverd

  4.5 / 10/ 5

  Ervaring: Prettig, de communicatie verliep goed. Voor ons belangrijk omdat wij 1,5 uur moeten rijden met de auto om de bestelling op te halen. Volgend jaar komen we zeker terug.

  4 / 10/ 5

  Ervaring: helaas dubbele bestelling gekregen had dubbel ingevuld en meteen gecorrigeerd . was ook zichtbaar maar wel dubbele bestelling . heb ze aan mijn broer gegeven , die was er blij mee . en jullie een klant erbij. dank voor uw aardappelen

  4.5 / 10/ 5

  Ervaring: Vlotte levering en bij vragen een deskundig advies

  4 / 10/ 5

  3.5 / 10/ 5

  Ervaring: Op tijd geleverd en goed advies bij verzenden of ophalen

  4 / 10/ 5

  Ervaring: Ik wilde annabel pootaardappelen deze waren nergens meer te koop alee lemners Kon ze nog levren Bezorging per pakketfienst ging uitdtekend en dr aardappelen arriveerden op tijd en in goede staat