M J de Vries in Ridderkerk

Fysiotherapeut

M J de Vries

Foto en Video (2)

Extra gegevens

Kaakfysio- en Manuele therapie

Beschrijving

Orofaciale fysiotherapie
Uw orofaciaal fysiotherapeut is een fysiotherapeut-specialist die bij uitstek is geschoold op het gebied van het bewegen van de kaak. Daarom is hij bij kaakklachten uw adviseur en behandelaar bij uitstek. Het kaakgewicht is één van de belangrijkste gewrichten in ons lichaam. De kaakspieren zorgen ervoor dat de onderkaak beweegt en maken dat we kunnen bijten, slikken en kauwen, maar ook spreken, zingen, blazen, geeuwen, lachen en zoenen.

Spieren en gewrichten die niet goed functioneren kunnen last veroorzaken. De meest voorkomende klachten zijn pijnlijke en vermoeide kauwspieren, een beperkte mondopening of uitstralende pijn tot in het hoofd, de nek en de schouders. Ook kunnen er kaakgewrichtsgeluiden optreden zoals knappende of schurende geluiden bij het openen en sluiten van de mond. Over het algemeen zijn kaakgewrichtsklachten meer vervelend dan gevaarlijk . Vooral het afbijten en kauwen van voedsel, tandenpoetsen en gapen gaat bij dit soort klachten niet zo goed.

De meest voorkomende oorzaak van kaakklachten is verkeerde mondgewoonte zoals klemmen, tongpersen en knarsen. Hierdoor raken de kauwspieren overbelast en vermoeid, wat kan leiden tot pijn in de kauwspieren en kaakgewrichten.

De behandeling zal veelal bestaan uit het geven van adviezen m.b.t. het bewust worden en verminderen van mondgedrag, het ontspannen van kauwspieren met behulp van (huiswerk-)oefeningen.
De orofaciaal fysiotherapeut werkt samen met huisarts, tandarts, orthodontist en medisch specialist zoals kaakchirurg, KNO-arts en neuroloog.

Manuele therapie
De manueel therapeut is de fysiotherapeut- specialist die bij uitstek is opgeleid om functiestoornissen in de wervelkolom te analyseren en te behandelen. Overbelasting van nekgewrichten en nekspieren kan leiden tot pijnklachten soms uitstralend naar het hoofd en aangezicht. Het is dus erg belangrijk goed de primaire bron van de pijn op te sporen.

Uw erkend fysiotherapeut-specialist is aangesloten bij de Nederlandse Vereniging van Orofaciale Fysiotherapie (NVOF) en de Nederlandse Vereniging voor Manuele Therapie (NVMT)

Overige informatie

Therapievorm

 • Bewegingstherapie,
 • Massagetherapie

Specialismen

 • Kaakfysiotherapie,
 • Manuele therapie,
 • Orofaciale fysiotherapie

Werkomgeving

 • Particuliere praktijk

Service

 • Alleen op afspraak

Toegankelijkheid

 • Toegankelijk voor rolstoelen

Parkeren en bereikbaarheid

 • Parkeren op straat Bij de ingang
 • Afstand tot openbaar vervoer Meer dan 5 minuten lopen

Aangesloten bij / Certificering

 • Vakvereniging KNGF / NVOF / NVMT

Beoordelingen

Nog geen reviews geplaatst