Mediationpraktijk Houten in Houten

Echtscheidingsbemiddeling en -mediation

8.8 / 10/ 5

Gemiddelde uit 49 beoordelingen

49 Reviews

Beoordeel dit bedrijf

Mediationpraktijk Houten

Foto en Video (3)

Beschrijving

Wij zijn gespecialiseerd in (echt)scheidingsbemiddeling.

Als u gaat scheiden komt er een hoop op u af. Er moeten veel zaken geregeld worden maar er spelen ook emoties zoals boosheid en verdriet. U vraagt zich misschien af hoe het met de kinderen moet en of u nog wel kunt rondkomen na de scheiding. Ook huisvesting speelt een belangrijke rol in dit ingewikkelde proces.

Als mediator en financieel echtscheidingsadviseur kan ik u helpen om orde te scheppen in de chaos die een scheiding vaak met zich meebrengt. Ik begeleid u erbij om op een prettige en eerlijke manier tot afspraken te komen over alle aspecten van de scheiding zoals het ouderschapsplan, de financiën, alimentatie en het pensioen. Al deze afspraken worden door mij vastgelegd in een echtscheidingsconvenant. Vervolgens wordt de echtscheiding aangevraagd bij de rechtbank. U heeft van het begin tot het einde van het traject een en dezelfde mediator als contactpersoon.

Na de scheiding kan er iets wijzigen in de situatie zoals een nieuwe partner, een andere baan of een ander huis. Er kan ook een conflict zijn ontstaan met uw ex-partner, bijvoorbeeld over de zorgverdeling voor de kinderen of de hoogte van de alimentatie. In die situaties is het goed om met een mediator erbij in gesprek te gaan om het conflict op te lossen, de afspraken uit het convenant of het ouderschapsplan te herzien of om een nieuwe alimentatieberekening te maken. Voor advies over deze zaken en voor bemiddeling kunt u terecht bij Mediationpraktijk Houten.

Annet Strasters is zowel MfN (voorheen NMI) mediator als Register Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) en zij heeft zich gespecialiseerd in het begeleiden van de gehele echtscheiding. Zij begeleidt stellen bij het maken van een goed ouderschapsplan, zij maakt de alimentatieberekening en stelt het echtscheidingsconvenant op. Dit natuurlijk allemaal in nauw overleg met beide partners.

U kunt een afspraak maken voor een intakegesprek, dit is vrijblijvend en kosteloos.

Overige informatie

Diensten

 • Advies,
 • Alimentatieberekening,
 • Bemiddelen,
 • Echtscheidingsbemiddeling,
 • Echtscheidingsmediation,
 • Financieel advies,
 • Intakegesprek,
 • Mediation,
 • Ouderschapsplan

Specialisme

 • Alimentatie,
 • Alimentatieberekening,
 • Boedelscheiding,
 • Convenant,
 • Co-ouderschap,
 • Echtscheidingsconvenant,
 • Financieel advies,
 • Financieel advies bij scheiding,
 • Kinderalimentatie,
 • Omgangsregeling,
 • Partneralimentatie,
 • Pensioenverdeling,
 • Personen- en Familierecht,
 • Scheiding

Service

 • Alleen op afspraak,
 • Gratis intakegesprek

Toegankelijkheid

 • Gehandicaptenparkeerplaats,
 • Lift aanwezig,
 • Toegankelijk voor rolstoelen

Parkeren en bereikbaarheid

 • Parkeren op straat Bij de ingang
 • Afstand tot openbaar vervoer Minder dan 5 minuten lopen

Betalingsmogelijkheden

 • Factuur

Aangesloten bij / Certificering

 • Vakvereniging Nederlandse Mediatorsvereniging
 • Branche organisatie RFEA
 • Gecertificeerd door MfN, Mediatorsfederatie Nederland
 • Overig MfN mediator, Register Financieel Echtscheidingsadviseur , Mfam, VMRU

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling

8.8 / 10/ 5

Gemiddelde uit 49 beoordelingen

Schrijf een beoordeling

Alle beoordelingen

  4.5 / 10/ 5

  Professioneel, rustig en prettig als persoon, neemt de tijd en open voor ongebruikelijke oplossingenBaken van rust en vertrouwen in een moeilijke tijd, geeft alle ruimte om het proces ons eigen proces te laten zijn, met goede informatie over de pro's en con's en consequenties van die keuzes.

  4.5 / 10/ 5

  Annet is duidelijk en helder in haar uitleg en daarnaast zeer prettig in de omgang.Annet heeft ons in duidelijke en heldere taal wegwijs gemaakt in de wirwar van juridische, financiële en fiscale regels waarbij ze ons beider belang in acht heeft genomen.
  Daarnaast toonde zij zich menselijk en betrokken waar nodig.
  Kortom: het juiste adres voor zakelijk advies in een echtscheiding waarbij het menselijk aspect niet ontbreekt.

  4.5 / 10/ 5

  Professioneel en netjes geholpen. Ik ben zeer netjes geholpen door Annet. Ik mocht haar altijd bellen als er iets was. Er wordt snel naar een oplossing gezocht bij problemen. Duidelijke taal, goede communicatie!

  4.5 / 10/ 5

  Goede begeleiding Fijne ervaring . Zakelijk, kundig en rustig begeleid .
  Ze gaf overzicht en rust in een onrustige tijd.

  5 / 10/ 5

  Annet Strasters is deskundig, betrokken en empathisch.Annet heeft mij op een deskundige, professionele en waardevolle wijze bijgestaan.
  In alle rust en duidelijkheid regelt zij de zaken.
  Haar begeleiding en doortastendheid zijn van grote waarde.
  De communicatie verliep ook zeer prettig, ik beveel haar ten zeerste aan.

  5 / 10/ 5

  Fijne begeleidingAnnet is een erg deskundige mediator. Ik heb de gesprekken met haar als zeer prettig ervaren!

  4.5 / 10/ 5

  Positief, luisterend oor, maar ook heel praktisch.Ik vond het heel fijn om de scheiding met Annet te regelen. Stap voor stap. En waar nodig even een stapje terug. Ik zou haar bij ieder (ex) stel aanraden.

  4.5 / 10/ 5

  Zeer aangenaam en proffesioneelOndanks hele moeilijke periode heel erg blij en veel hulp van Mevr. Strasters waarvoor dank .

  4.5 / 10/ 5

  Prettig en professioneelHet contact met mevrouw Strasters was heel prettig, ze legt de zaken duidelijk uit, is helder over de belangen van beide partners. Kort na elk gesprek ontvingen we het verslag en de berekeningen. Ook als er een nieuwe versie van het convenant of ouderschapsplan was, kregen we die snel zodat we er zelf weer mee verder konden. Kortom, een fijne samenwerking die eraan heeft bijgedragen dat onze echtscheiding soepel is verlopen.

  4 / 10/ 5

  Deskundig en snelAnnet is deskundig en inhoudelijk goed onderlegd.
  Past zich aan aan de wensen van de klant.

  4 / 10/ 5

  Aangename en kundige mediatorAnnet is de juiste persoon voor mediation en komt ook ervaren en kundig over. Helaas mogen mediators geen mening geven, waar de mediator niets aan kan doen, maar daar moet je als cliënt dus wel rekening mee houden.

  4 / 10/ 5

  Een neutrale betrokken vrouwDe begeleiding van Annet in mijn scheidingsproces heb ik als heel prettig ervaren. Daar waar ik door de bomen het bos even niet zag, kom ze heel goed meedenken en ervoor zorgen dat het behapbaar werd allemaal. Ik ben heel blij dat ik voor Mediationpraktijk Houten heb gekozen.

  4 / 10/ 5

  Zakelijk en goede kennis van zakenAls heel prettig ervaren. Het is een hele emotionele gebeurtenis en we zijn hierbij heel goed begeleid. Veel kennis van zaken en alles is snel afgehandeld.

  5 / 10/ 5

  Ondanks het uit elkaar gaan, toch een fijn gevoel er aan overgehoudenGeachte lezer, ik kan een heel verhaal vertellen, waarom mijn ex en ik, zo ontzettend blij zijn, dat we voor de begeleiding door Annet Strasters gekozen hebben. Toch denk ik, dat ik met steekwoorden veel beter de kwaliteiten van haar kan weergeven:
  transparant, uiterst kundig, slagvaardig, hoge handelingssnelheid, too the point, correct, betrouwbaar, tevens neemt zij deel aan een netwerk van specialisten op allerlei terrein zoals hypotheek, belastingen, financiën etc.

  Keuze voor haar begeleiding voelt als een schot in de roos, waarbij beide scheidende partijen met een goed gevoel de scheiding afronden.

  5 / 10/ 5

  Heldere, warme en constructieve expert.De scheiding was rond en na 2 jaar namen we de zorg en de alimentatie nog eens onder de loep.

  Bij Annet ben je dan in goede handen: vriendelijk kritisch luisterend naar beide partijen en gericht op een uitkomst die voor beide partijen juist is.

  5 / 10/ 5

  Zeer gedegen en objectieve begeleiding van het gehele scheidingsprocesHet gehele scheidingstraject is door Annet Strasters perfect begeleid.
  De opbouw van de verschillende zaken is duidelijk en helder verwoord en steeds ook met een helder en duidelijk gespreksverslag bevestigd. Annet weet van alle apsecten inhoudelijk zeer veel. Indien ze de kennis niet heeft, of twijfelt dan raadpleegt ze aan haar gelieerde deskundigen (fiscalist, notaris, advocaat, etc.).
  Kortom, een zeer goede mediator.

  5 / 10/ 5

  MPH biedt gepaste ondersteuning, is terzake kundig en behulpzaam.Op het gebied van Mediation bood MPH precies de hulp die ik nodig had. Na een inventarisatie van de concrete behoeften werd een persoonlijk plan opgesteld. Dat gaf een focus op precies die dingen die voor mij van belang waren. Het opstellen van een convenant voor de opvang van mijn dochter werd zorgvuldig begeleid ook met "gevoel" voor het kind. De zakelijke consequenties van bepaalde keuzes bijv. rondom pensioen werden duidelijk toegelicht. Afspraken werden concreet gemaakt en o.a. per mail accuraat opgevolgd.

  4.5 / 10/ 5

  Heldere begeleiding bij lastige onderwerpen Annet is zakelijk en to the point tijdens de mediation zodat lastige onderwerpen een voor een aandacht krijgen zonder dat de emotionele kant uit het oog wordt verloren.

  4.5 / 10/ 5

  Annet levert betrouwbare ondersteuning op een prettige manierMediation praktijk Houten = Annet Strasters. Zij levert betrouwbare ondersteuning bij het proces van scheiden. Betrouwbaar in de zin van geeft goed aan wat je wel/niet kan verwachten, komt haar afspraken na, geeft duidelijke antwoorden op vragen en is deskundig, ook op financieel gebied. Ze doet dat op een prettige manier. Betrokken, oog voor beide kanten, onpartijdig.

  5 / 10/ 5

  Doelgericht en toch persoonlijkWij hebben de begeleiding door Annet ervaren als erg prettig. Ze werkt doelgericht om de mediation niet onnodig lang te laten duren. Toch is ze wel heel betrokken. Zo weet ze goed de consequenties van bepaalde keuzes in een echtscheiding te noemen, zodat je goed onderbouwd tot een convenant komt waar later geen gedoe meer over komt. Bovendien, als je een vraag hebt, dan heb je steeds snel een antwoord. Echt boven verwachting!

  3 / 10/ 5

  Redelijk okIk ben niet geheel tevreden. Ik miste bij de mediator informatie over wat nu de wetgeving is, we hadden het kinderconvenant kunnen meenemen (zelf niet aan gedacht, maar had dit toch achteraf verwacht van de mediator) voorbeelden van anderen en voelde me niet gesteund door de mediator, maar had meer het idee dat de mediator aan de zijde van mijn ex stond. Daarnaast had de mediator mijn ex erop kunnen wijzen dat sommige passages die over de opvoeding gaan, niet thuis horen in een financieel document.

  Wel is het goed dat de mediator bleef mailen om ons aan te sporen en uiteindelijk is er wel een voorstel gekomen waar ik vrede mee kan hebben. Zelf ook niet gedacht aan een puntje wat ik nu nog als advies heb gevraagd. Het zou handig zijn als er een soort check list was met situaties e.d. zodat je het gevoel hebt dat aan veel dingen gedacht is.

  4.5 / 10/ 5

  4 sterren: goede service, goed behandeldPrettige en snelle ervaring. Komt direct tot zaken en weet van doorpakken. Is ook oplossingsgericht en bereid om even een stap harder te lopen als dat moet. Wij kunnen deze praktijk zeker aanraden!

  4.5 / 10/ 5

  4 sterren: goede service, goed behandeldAnnet heeft ons scheidingsproces heel goed en met respect begeleid. Ze heeft ons erg geholpen door de essentie van moeilijke gesprekken samen te vatten en bij het formuleren van keuzes zonder op de stoel van ons, haar clienten, te gaan zitten.

  4.5 / 10/ 5

  4 sterren: goede service, goed behandeldHeel tevreden

  4 / 10/ 5

  4 sterren: goede service, goed behandeldHet proces van scheiden is uitvoerig begeleid en we zijn gewezen op wetten en regels waar je mee rekening moet houden. Er is een zakelijke benadering naast alle emoties die er dan zijn. Zelf is het dan moeilijk om tot een oplossing te komen en de bemiddeling hierin was prettig.

  4 / 10/ 5

  4 sterren: goede service, goed behandeld

  4.5 / 10/ 5

  4 sterren: goede service, goed behandeldBeste Annet, ontzettend bedankt voor de fijne en professionele begeleiding!

  4.5 / 10/ 5

  4 sterren: goede service, goed behandeldWij zijn respectvol en deskundig begeleid in het gehele proces, zowel fiscaal, juridisch en gevoelsmatig. Binnen 4 sessies was het convenant afgerond.

  4 / 10/ 5

  4 sterren: goede service, goed behandeld

  4 / 10/ 5

  4 sterren: goede service, goed behandeldIs goed en prettig geregeld

  5 / 10/ 5

  5 sterren: perfect, zeker aan te bevelen

  4.5 / 10/ 5

  4 sterren: goede service, goed behandeldDuidelijk, rustig, oplossings gericht. Met een goede balans tussen zakelijk en menselijk.

  4 / 10/ 5

  4 sterren: goede service, goed behandeldPrettige begeleiding. Flexibele opstelling, rust en goede uitleg. Toen het proces ineens versneld moest worden ging dat ook soepel.

  4.5 / 10/ 5

  4 sterren: goede service, goed behandeld

  5 / 10/ 5

  5 sterren: perfect, zeker aan te bevelenMevrouw Strasters heeft ons prima geholpen bij het proces.
  Alles werd duidelijk uitgelegd en professioneel begeleid.

  4.5 / 10/ 5

  4 sterren: goede service, goed behandeldZeer professioneel geholpen en ook zo snel als het mogelijk is de echtscheiding kunnen regelen.

  4 / 10/ 5

  4 sterren: goede service, goed behandeldDe hulp en het advies dat wij ontvingen was professioneel en onpartijdig.

  4.5 / 10/ 5

  4 sterren: goede service, goed behandeldZakelijk, duidelijk, goede adviseur.
  Zoals je mediation zou wensen.

  4 / 10/ 5

  4 sterren: goede service, goed behandeldAnnet is een zeer prettig persoon. Rustig, vriendelijk, begripvol, pro-actief. Belangrijk en fijn in een impacktvolle periode.

  5 / 10/ 5

  5 sterren: perfect, zeker aan te bevelenAnnet bood ons een kundige en respectvolle begeleiding dat bijdroeg aan het vreedzaam verlopen van het proces.

  4 / 10/ 5

  4 sterren: goede service, goed behandeldFijn en duidelijk geholpen

  4.5 / 10/ 5

  4 sterren: goede service, goed behandeldAlles word goed en duidelijk uitgelegd.
  En wordt met alles goed geholpen.

  4.5 / 10/ 5

  4 sterren: goede service, goed behandeldZorgvuldige, eerlijke en persoonlijke werkwijze.

  4 / 10/ 5

  4 sterren: goede service, goed behandeldZeer prettige gesprekken gehad en constructief meedenken. Voor beide partijen. Maar ook niet schromen om een en ander te verhelderen ook al viel dat niet in goede aarde. Ik heb er veel aan gehad

  4 / 10/ 5

  4 sterren: goede service, goed behandeld

  4.5 / 10/ 5

  4 sterren: goede service, goed behandeldZeer goed en heeft verstand van zaken.
  Zeker een aanbeveling

  4.5 / 10/ 5

  4 sterren: goede service, goed behandeldDe manier waarop Annet structuur in deze complexe periode bracht was professioneel en prettig.

  3.5 / 10/ 5

  3 sterren: voldoende, een redelijke ervaringPrima service... staat voor je klaar en kunt altijd voor vragen terecht.... Wat ik wel jammer vind is de bepaalde opmerkingen die gemaakt worden, over het feit dat je kinderen om het weekend bij je ex zijn en zij aangeeft je hier verder geen inspraak bij hebt met wat ze gaan doen en dergelijke... mijn ex verteld hierdoor niks en moet ik alles uit mijn kinderen trekken... Zelfs als ik het niet eens ben met verrekkeling tot de veiligheid van mijn kinderen in het vervoer. Weet mijn ex door deze opmerking er makkelijk gebruik van te maken, dat ik als moeder niks te zeggen heb want de kinderen zijn het weekend bij hem.... ik vind dat op dit soort opmerkingen gelet moet worden, omdat mensen hier dus misbruik van gaan maken...

  4.5 / 10/ 5

  4 sterren: goede service, goed behandeldGoede begeleiding in een moeilijke levensfase. Tussen de sessies door altijd goed bereikbaar. En zelfs na het mediation traject konden we nog terecht met een vraag.