Ontdek de leukste indoor speeltuinen in Nederland

Voetballen op het plein, een hut bouwen, verstoppertje spelen of stoepkrijten. Buiten spelen is een feest. Het heeft een positieve invloed op de motorische en sociale ontwikkeling van je kind. En zonlicht zorgt ervoor dat je kind vitamine D binnenkrijgt.

En dan regent het pijpestelen in weekend of vakantie. Games en films bieden het nodige vermaak. Maar er gaat niets boven beweging. Er zijn genoeg plekken in Nederland waar kinderen binnen kunnen klauteren en spelen. We hebben de 10 leukste indoor speeltuinen voor je verzameld.

Inhoud

 1. KidZcity
 2. SchatEiland
 3. TunFun
 4. Plaswijckpark
 5. Kids Wonderland
 6. Bubbel Jungle
 7. Hof van Eckberge
 8. Kids Eiland
 9. Sprookjeshof
 10. Speeldorp Pee Wee

 

KidZcity, het grootste indoor attractiepark van de Randstad

Kleurrijke verlichte, spannende en leuke attracties voor kinderen tot en met 11 jaar. Die vind je in KidZcity in Utrecht. Terwijl de kids klimmen, glijden, zweven, botsen en lasergamen, houd je een oogje in het zeil vanaf één van de overzichtelijke terrassen. Met 5000 m² vloeroppervlak is dit het grootste indoor speelpaleis van de Randstad. KidZcity heeft gratis parkeergelegenheid en is gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer.
Adres en contactgegevens

 

Klimmen en glijden als een piraat in SchatEiland

In recreatiegebied Zeumeren bij Barneveld vind je SchatEiland. Hoofddoek om en ooglap voor, aargh! Want alle attracties staan er in het teken van piraten, schatten en onbewoonde eilanden. Kinderen tot en met 12 jaar kunnen hier urenlang spelen, klimmen, glijden, schatgraven en schieten met ballenkanonnen. En laat ze maar schreeuwen en joelen. Het 5500 m² grote indoor speelpark heeft een prettige akoestiek, veel planten en natuurlijke lichtinval.
Adres en contactgegevens

 

Spelen bij TunFun in het centrum van Amsterdam

Hier kun je springen op trampolines, voetballen in de pannapit en een parcours afleggen op de opblaasbare survivalbaan. En dat in het hart van Amsterdam onder het Mr. Visserplein. Dan moet je dus bij TunFun zijn. De kruipdoor-sluipdoor-attracties zijn ingedeeld in de categorieën mini, midi en maxi. Voor elk kind tot en met 12 jaar is er een uitdagend klimparcours. In het weekend en in vakanties kun je er meedoen aan verschillende toernooitjes.
Adres en contactgegevens

 

Binnen- en buitenspeelplezier in Plaswijckpark

Plaswijckpark in Rotterdam is een wandeltuin, dierenpark en een verzameling leuke speeltuinen in 1. Een belevenis voor jong en oud. Maar ook bij slecht weer kunnen je kinderen er de beest uithangen. Bijvoorbeeld in het Huis in de Heuvel, waar opa en oma Van der Plas resideren. Daar mogen je kids alles doen wat ze thuis niet mogen: trampolineklimmen op bedden, spuiten met badschuim en lekker kruipen door geheime tunnels en gangen.
Adres en contactgegevens

 

Leef je uit in Kids Wonderland

Waar vind je een vlinderslot en een bubbelbaan en eet je broodjes op het dek van een galjoen? Juist! In Kids Wonderland. De overdekte speelhal staat in het Brabantse Molenschot. Dat ligt tussen Breda en Tilburg. Hier beleef je wonderlijke avonturen met trampolines, glijbanen of een lasergame.
Adres en contactgegevens

 

Spelen, klimmen en golven in de Bubbel Jungle

De Bubbel Jungle in Leiderdorp is een feestje voor de hele familie. De speelstad, waarin het lijkt het of je onder water zit, is een klauterparadijs voor kinderen van alle leeftijden. Ben je op zoek naar meer avontuur? Trek dan een klimgordel aan, zet je helm op en waag je op grote hoogte in het klimpark. Speel voor je naar huis gaat nog een potje golf in the dark op de 18-holes glow-in-the-dark-golfbaan.
Adres en contactgegevens

 

Inspanning en ontspanning in Hof van Eckberge

Een klimparcours in junglestijl, trampolines op 3 meter hoogte, een klimtoren, een rodelbaan, een freefall-glijbaan, een kabelbaan, een familieglijbaan en grote legoblokken. Bij Hof van Eckeberge in Eibergen beleven kinderen van alle leeftijden spannende speelavonturen. Uitgespeeld? Dan komt je zoon of dochter lekker tot rust in de snoezelruimte. Dat is een rustgevende en sfeervolle omgeving waar je zintuigen geprikkeld worden. En als de batterij weer is opgeladen, kan je koter er weer vol tegenaan met een potje bowlen of lasergamen.
Adres en contactgegevens

 

Kids Eiland is alleen voor kinderen

Kids Eiland heeft een vestiging in Den Haag en Almere. Vanaf 5 jaar mag je kind hier alleen spelen. Bij de entree verstrekt Kids Eiland polsbandjes waarop je de naam van je kind en je telefoonnummer schrijft. Terwijl je dochter of zoon uitraast in de speeltuin met kruipbuizen, touwbruggen, glijbanen en klimtorens lees je de krant of verricht je nog wat werk op je laptop. Of je gaat lekker shoppen. De medewerkers van Kids Eiland houden een oogje in het zeil.
Adres en contactgegevens

 

Spelen in het Sprookjeshof in Zuidlaren

Het Kabouter Klauter Kasteel staat in de indoor speelhal van het Sprookjeshof in Zuidlaren. De familieglijbaan, de rollerbaan, een hoge klimberg, de fietsbaan, trampolines en een shooterarena zorgen ervoor dat je urenlang geen kind hebt aan je kids. De oudere kinderen dagen elkaar uit voor een potje airhockey. Geniet in het theater van het sprookje ‘De boom met de gouden appels’.
Adres en contactgegevens

 

Ga apenkooien bij Speeldorp Pee Wee in Posterholt

Wat deed jij vroeger het liefst tijdens de gymles? Dat dachten wij al, apenkooien. Datzelfde plezier beleven je kinderen bij Speeldorp Pee Wee in het Limburgse Posterholt. Er is ook een voetbalkooi, een grote legohoek en de grootste airtrampoline van Europa. Hebben de kleintjes honger gekregen van al dat spelen? Dan serveert de keuken je een gezonde hap van de uitgebreide kaart.
Adres en contactgegevens

Indoorvermaak bij jou in de buurt

In Nederland is altijd wat te doen voor kinderen. Ook als het slecht weer is. Liggen de bovenstaande indoor speeltuinen te ver van je woonplaats? Er zijn in Nederland nog talloze mogelijkheden voor overdekt speelvertier. In De Telefoongids & Gouden Gids vind je direct een speelparadijsje bij jou in de buurt.

 1. Alle speeltuinen in Groningen
 2. Alle speeltuinen in Friesland
 3. Alle speeltuinen in Drenthe
 4. Alle speeltuinen in Overijssel
 5. Alle speeltuinen in Flevoland
 6. Alle speeltuinen in Gelderland
 7. Alle speeltuinen in Utrecht
 8. Alle speeltuinen in Noord-Holland
 9. Alle speeltuinen in Zuid-Holland
 10. Alle speeltuinen in Zeeland
 11. Alle speeltuinen in Noord-Brabant
 12. Alle speeltuinen in Limburg