Prezzent De Zorgimkerij in Beesd

Dagbesteding

Prezzent De Zorgimkerij

Foto en Video (3)

Beschrijving

De Zorgimkerij, gevestigd op Landgoed Mariënwaerdt in Beesd, is een dagbestedingsproject van Prezzent. De medewerkers van Prezzent bieden begeleiding, Werk en dagbesteding aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Natuurlijk staan ieders persoonlijke wensen en mogelijkheden daarbij voorop! Onze werkplek op Landgoed Mariënwaerdt in Beesd is heel bijzonder. Hij bestaat uit drie onderdelen: De Els, De Walnoot en de tuin. Samen noemen we dit De Zorgimkerij.

De Els
In onze productieruimte De Els mutsen en etiketteren we potjes met honing, jam en chutney voor Heerlijkheid Mariënwaerdt. We pakken ze in en ze gaan op transport. Deze biologische lekkernijen worden verkocht in de landgoedwinkel en door het hele land.

De Walnoot
De Walnoot is een bedrijfsruimte en winkel. Er komen veel fietsers en wandelaars langs. In de winkel verkopen we veel zelfgemaakte spullen zoals wilde bijenkastjes en waskaarsen maar ook cadeautjes. Ook kraken we noten, waar notenolie van gemaakt wordt. We hebben honing van de huisimker en de bijen staan in de bijenstal.

De Tuin
De tuin en paden rondom de imkerij vragen bijzondere aandacht. In een drachtplantentuin kweken we planten en bloemen waar bijen graag op zitten. We houden de groente- en fruittuinen bij en rapen walnoten en hazelnoten om te verwerken in de honing of in notenolie.

Beoordelingen

Nog geen reviews geplaatst