Rijnlands Lyceum Sassenheim in Sassenheim

Voortgezet Onderwijs

Rijnlands Lyceum Sassenheim

Foto en Video (1)

Beschrijving

Het Rijnlands Lyceum Sassenheim biedt vwo, havo en mavo. Daarnaast verzorgen we ook tweetalig vwo (tvwo). De school richt zich sterk op talentontwikkeling van kinderen. Dat komt niet alleen tot uitdrukking in onze Leerlijn Sport en Leerlijn Cultuur, maar geldt ook voor ons totale onderwijsaanbod. Het Rijnlands heeft oog voor verschillen tussen leerlingen!
Het Rijnlands Lyceum Sassenheim is een scholengemeenschap voor bijzonder neutraal onderwijs, alle levensbeschouwingen worden gelijk gerespecteerd.

Internationalisering
Naast sport en cultuur is internationalisering een speerpunt van het RLS. Landsgrenzen zijn in Europa minder belangrijk. Om van leerlingen, van alle niveaus, wereldburgers te maken bezoeken zij steden, gaan zij naar het buitenland op excursie en werken zij aan het Europaproject. Aan diverse MUNs (Model United Nations) wordt deelgenomen. In het Erasmus + project wordt een Europees onderwerp bestudeerd, de leerlingen maken hierbij gebruik van een elektronische leeromgeving.

Rendement
Het slaagpercentage is hoog, in het schooljaar 2013-2014 slaagde 96% voor de mavo, 96% voor de havo en 94% voor het vwo. De laatste jaren stroomde ca. 40% van de mavo leerlingen door naar de havo. Op het Rijnlands Lyceum Sassenheim is nauwelijks sprake van vroegtijdig schoolverlaten.

Rustig wennen
De leerlingen moeten rustig kunnen wennen aan hun nieuwe school. Daarom maken zij al voor het nieuwe schooljaar kennis met hun klas en hun mentor. Ze krijgen praktische informatie, bijvoorbeeld over de eerste schooldag.
De eerste schoolweken zijn wenweken. Alle brugklassers volgen een strand-spelmiddag.
In die weken start en eindigt de mentor iedere dag met de klas. Dan is er alle tijd om ervaringen te bespreken en om s middags met elkaar huiswerk te maken en vragen te stellen. Aan het eind van die weken bent u van harte uitgenodigd om binnen te stappen voor een kop thee. De leerlingen hebben een speciaal Brugklasfeest!

Veel aandacht voor leerlingbegeleiding
Iedere leerling moet zich thuis voelen, daarom krijgen alle leerlingen de aandacht die hij of zij nodig heeft. De mentor volgt nauwgezet de vorderingen en het functioneren van de leerlingen en heeft hierover contact met de ouders. Ook staat de mentor individuele leerlingen bij als zich problemen voordoen. De school heeft een Zorgteam, waarin wordt samengewerkt met instellingen die de school bij extra zorg adviseren.
In het jaar hebben ouders verschillende keren contact met de mentor en do

Overige informatie

Opleidingsniveau

 • HAVO,
 • VMBO,
 • VWO

Leerwegen VMBO

 • Theoretische leerweg / VMBO-t

Tweetalig onderwijs

 • Engels

Faciliteiten

 • Bibliotheek,
 • Computers

Toegankelijkheid

 • Begane grond,
 • Lift aanwezig

Parkeren en bereikbaarheid

 • Parkeren Parkerterrein bij sporthal De Wasbeek en De Korf
 • Bereikbaarheid Op loopafstand van station Sassenheim

Aangesloten bij / Certificering

 • Overig TTO Certificates Junior, Senior

Beoordelingen

Nog geen reviews geplaatst