Rijnlands Lyceum Wassenaar in Wassenaar

Voortgezet Onderwijs

Rijnlands Lyceum Wassenaar

Foto en Video (2)

Beschrijving

Leerlingen op het Rijnlands worden gestimuleerd om een zo hoog mogelijk niveau te bereiken. Dat houdt ook in dat een leerling tussentijds naar een hogere opleiding kan doorstromen. Wij zien leerlingen opbloeien wanneer zij op hun eigen niveau worden uitgedaagd.

Daarom bieden wij een breed aanbod aan onderwijs dat de nieuwsgierigheid prikkelt en uitnodigt tot onderzoek en verdieping.

Behalve voor een diploma, leidt de school ook op voor het leven. We helpen onze leerlingen op weg in hun ontwikkeling tot volwassenen en sociale en maatschappelijke verantwoordelijkheden te dragen. Een respectvolle omgang tussen leerlingen, medewerkers en ouders is ons uitgangspunt. Binnen de scholen gelden daarom heldere afspraken die consequent worden nageleefd. Daarnaast stimuleren wij een open houding ten aanzien van verschillende levensbeschouwingen, denkwijzen en culturen.

De school heeft ook een taak op het gebied van de culturele en maatschappelijke vorming. Wij vinden alle vakken belangrijk en beschouwen buitenschoolse activiteiten en excursies als onmisbaar in het schoolleven.

Op het Rijnlands Lyceum Wassenaar kunnen leerlingen terecht voor (tweetalig) vwo en havo. Actief: er is een breed aanbod aan activiteiten binnen en buiten de lessen gericht op de ontwikkeling van de leerling, waaronder een kunstklas.

Betrokken: de school voelt zich verantwoordelijk voor de leerlingen; zowel voor hun leerresultaten als voor hun sociale ontwikkeling.

Uitdagend: Het Rijnlands Lyceum Wassenaar wil elke leerling op haar of zijn eigen niveau uitdagen.

Overige informatie

Opleidingsniveau

  • Atheneum,
  • Gymnasium,
  • HAVO

Tweetalig onderwijs

  • Engels

Extra aandachtsgebieden

  • Muziek

Beoordelingen

Nog geen reviews geplaatst