Sportschool Muilwijk in Dordrecht

Sportscholen en sportleraren

Sportschool Muilwijk

Is dit uw bedrijf?

Beheer gratis uw bedrijfsgegevens

Foto en Video (1)

Beschrijving

Al meer dan vijftig jaar neemt Sportschool Muilwijk een gerenommeerde plaats in de Dordtse gemeenschap in. Duizenden kinderen hebben in de afgelopen halve eeuw de beginselen van met name het judo op één van onze matten onder de knie gekregen.
Sportschool Muilwijk is in 1948 opgericht door Teun † en Jenny Muilwijk en bestaat nu dus al meer dan 55 jaar. In 1946 begon Teun Muilwijk met de cursus jiu-jitsuleraar, die hij in 1947 afrondde. Een jaar later begon hij met lesgeven In Zwijndrecht en begon het voor de sportschool met lessen jiu-jitsu. Na een jaar kon Muilwijk een pand huren in de Wijnstraat in Dordrecht en aldus verhuisde de sportschool naar Dordrecht waar vanaf dat moment ook in judo les werd gegeven .
Vanaf dat moment maakte Sportschool Muilwijk een enorme groei mee en kreeg het in de loop der jaren ook regionaal aanzien, met dependances in Zwijndrecht, Ridderkerk en Hendrik-Ido Ambacht, waar het nu al jaren judo- en karatelessen verzorgt voor de plaatstelijke judo- en karatevereniging.
In de beginjaren was vooral het vinden van geschikte judokleding een groot probleem. Judopakken waren bijna nergens te koop en om die reden begon Mevrouw Muilwijk de judopakken zelf te maken. Hoewel de eerste pakken nog van jutenzakken in elkaar werden gezet, werd het al snel professioneler aangepakt. Op den duur was er naast de sportschool ook nog een judopakkenbedrijf Mudo (Muilwijk Dordrecht), met orders uit heel Nederland. Van jongs af aan moesten de kinderen de handen uit de mouwen steken, om zowel op de sportschool als op het atelier mee te helpen.
In 1983 vond de verhuizing plaats van de hoofddojo aan de Wijnstraat naar het huidige pand aan het Neurenburgpad. Sportschool Muilwijk geeft nu op 13 verschillende plaatsen les in 4 gemeentes.
Over de jaren heen heeft de sportschool vele hoogtepunten gekend: o.a. de nationale en internationale titels bij het judo, karate en aerobic, de jaarlijkse uitwisseling met Hastings en de avondvierdaagse, waaraan wij al jaren met de grootste groep wandelaars deelnemen.

Overige informatie

Diensten

  • Fysiotherapie

Soort sport

  • Aikido,
  • Jiu-Jitsu,
  • Judo,
  • Karate,
  • Kickboksen

Verkoop producten

  • Sportkleding

Betalingsmogelijkheden

  • Contant

Beoordelingen

Nog geen reviews geplaatst