Strabrecht College in Geldrop

Voortgezet Onderwijs

    Grote Bos 2, 5666AZ, Geldrop

Strabrecht College

Toon nummer
Plan route
KvK-gegevens

Is dit uw bedrijf?

Beheer gratis uw bedrijfsgegevens

Andere resultaten voor voortgezet onderwijs in de buurt

Beschrijving

Het Strabrecht College is een inspirerende school, waar leerlingen niet alleen een goede opleiding krijgen die optimaal aansluit bij het vervolgonderwijs, maar waar zij ook mensen ontmoeten met diverse levensbeschouwelijke achtergronden. Een plaats waar leerlingen nadenken over en zich betrokken voelen bij maatschappelijke ontwikkelingen. We zijn een school waar aandacht is voor het individu en waar leerlingen verantwoordelijkheid krijgen. Een actieve school met leerlingen die deelnemen aan tal van activiteiten die hun ontwikkeling bevorderen.

Drie levensbeschouwelijke verenigingen
Het Strabrecht College is een bijzondere samenwerkingsschool met een streekfunctie, waar de Rooms-Katholieke, de Protestants-Christelijke en de niet-confessionele groeperingen een bijzondere plaats innemen. Iedere groepering heeft zijn eigen levensbeschouwelijke vereniging, waarbij ouders zich aan kunnen sluiten. In het bestuur van de school zitten vertegenwoordigers van elke vereniging.

In de eerste twee leerjaren probeert de school bij het vak KGL aan te sluiten bij de levensbeschouwelijke achtergrond van de leerling. De van huis uit meegebrachte levensbeschouwing wordt verdiept en uitgebreid. In de hogere leerjaren maken we geen onderscheid meer naar levensbeschouwelijke achtergrond. De leerlingen wisselen, vanuit hun eigen achtergrond, meningen en ideeën uit over maatschappelijke problemen en filosofische vraagstukken. Jaarlijks bepaalt een Commissie Levensbeschouwelijke Vorming een thema. Rond dit thema organiseren we discussiemiddagen voor personeelsleden, een Studium Generale cyclus voor ouders en personeelsleden, een trimestersluiting (toneel) en een actiedag voor leerlingen.

Overige informatie

Betalingsmogelijkheden

  • Bank / giro

Beoordelingen

Nog geen reviews geplaatst