Strandpaviljoen Paal 28 in De Cocksdorp

Strandpaviljoens

Strandpaviljoen Paal 28

Foto en Video (4)

Beschrijving

Heeft U na het bekijken van onze site de smaak te pakken gekregen, zoek ons dan eens op om de sfeer en de lekkernijen te proeven. U vindt ons in de noordkop van Texel, nabij De Cocksdorp. Onze keuken is de hele week geopend vanaf 12.00 uur tot 21.00 uur.

Het restaurant is geopend vanaf 09.30 uur voor een heerlijke kop koffie met echte Texelse appelgebak.
U bent van harte welkom!
Wij zijn de hele week geopend vanaf 09.30 uur voor een heerlijk bakje koffie en is de keuken vanaf 12.00 uur geopend.

Gelegen tussen twee natuurgebieden, te weten de Slufter en de Mandenvallei bevindt zich het voor de noordpunt van Texel enige badstrand, in een omgeving die de Krim genoemd wordt.
Hier begon Strandpaviljoen De Krim eens als een kleine kiosk op het strand.
We schrijven 1959, het jaar waarin voor het eerst horeca activiteiten te vinden waren bij Paal 28. Een houten keet die omgebouwd werd tot kiosk vormde samen met een nog uit de oorlog overgebleven bunker, een consumptietent.
De naam "De Krim" werd gekoppeld aan deze consumptietent. Waar deze naam vandaan komt is niet precies te zeggen. Er zijn verschillende verhalen over het ontstaan van deze naam, waarvan wij onderstaande als meest aannemelijke beschouwen.
Vroeger waren de Eierlandse duinen, slechts verbonden door een zanddijk met de rest van Texel, een soort schiereiland. Vanuit zee gezien leek de kustlijn precies op een gelijke situatie die zich voordoet in Rusland. De naam van dit schiereiland is namelijk óók 'De Krim'
Tevens andere namen van boerderijen als Akiab, Nova Zembla en Sebastopol bevestigen deze versie.
Tussen 1959 en nu is er veel veranderd. De vele stormen die het gebouw te verduren kreeg, het hoge water dat de duinen deed verdwijnen en de verbouwingen die zijn uitgevoerd hebben ervoor gezorgd dat wij, mede dankzij onze gasten, nu een horecabedrijf in de duinen zijn dat het gehele jaar geopend is.
En de naam... die is veranderd in de naam waar wij al jaren in de volksmond goed onder bekend staan: Paal 28.

Overige informatie

Service

  • Activiteiten,
  • Bungalowverhuur,
  • Diner,
  • Gebakken,
  • Lunch,
  • Vleesgerechten,
  • Wijnkaart

Beoordelingen

Nog geen reviews geplaatst