Utrechtse Maatschappij tot Stadsherstel NV in Utrecht

Restauratiewerken

Utrechtse Maatschappij tot Stadsherstel NV

Foto en Video (16)

Bekijk alles

Beschrijving

De Utrechtse Maatschappij tot Stadsherstel NV (afgekort UMS) is in 1985 opgericht om zonder winstoogmerk monumenten in de Provincie Utrecht, die in slechte staat verkeren of dreigen verloren te gaan, duurzaam te restaureren en vervolgens te verhuren.

Sinds 1985 is een portefeuille opgebouwd van 219 woningen en 30 bedrijfsruimten, verdeeld over 17 monumentale locaties, alle door UMS in eigen beheer gerestaureerd. Niet alleen woningen komen in aanmerking, maar ook industriële gebouwen, kantoren, kloosters, kerken en molens. De laatste restauratie (2011/2012) betrof een 16e eeuwse boerderij.

De herbestemming van een leegstaand of bedreigd monument vereist geld en vakmanschap. We werken met een klein team van eigen medewerkers en zoeken steeds samenwerking met gespecialiseerde aannemers, vaklieden en adviseurs.

In de restauratie en het beheer van de panden proberen we respect voor het monument en plezier van de huurders bij elkaar te brengen. Soms is de toekomstige huurder al tijdens de restauratie bekend, zodat deze waar mogelijk kan meepraten over het plan.

UMS zal waar mogelijk meer monumenten verwerven, voor de versterking van het bedrijf en het behoud van ons erfgoed.

Overige informatie

Specialiteiten

  • restauratie momumenten,
  • verhuur monumenten

Beoordelingen

Nog geen reviews geplaatst