Viermaster Openbare Basisschool De in Papendrecht

Basisschool

Viermaster Openbare Basisschool De

Foto en Video (18)

Bekijk alles

Extra gegevens

fax

Toon nummer

Varend op eigen kompas,

Uitdagend op ieders niveau.

Speciaal aanbod voor (hoog)begaafden

Beschrijving

Varend op eigen kompas, uitdagend op ieders niveau
Ieder kind heeft recht op aandacht, begeleiding en stimulans in het onderwijs.
Dat kan, door ons onderwijs af te stemmen op de verschillende leerbehoeften die kinderen hebben.
Wij bieden uitdagend onderwijs aan de kinderen die behoefte hebben aan extra ondersteuning, maar ook aan de gemiddelde leerlingen en de kinderen die behept zijn met een sterk verstand. Ook zij hebben behoefte aan en dus recht op passend onderwijs.

De Viermaster is een openbare basisschool in de wijk Westpolder van Papendrecht. De kinderen komen voornamelijk uit de wijk en vormen een evenwichtige afspiegeling van de wijkbevolking. Daarnaast hebben we kinderen van ouders buiten de wijk, die bewust kiezen voor het onderwijskundig concept van De Viermaster.
Sinds oktober 2000 is de school gevestigd in een schitterend gebouw, dat al meteen te klein bleek. In 2007 is het gebouw met 3 lokalen plus bijruimtes uitgebreid. Het leerlingenaantal ligt nu rond de 300, verdeeld over 14 groepen.
De Viermaster kenmerkt zich door een sterke ouderbetrokkenheid, ouders worden ook serieus genomen als partners in het geheel.

niet apart, maar samen

De Viermaster is een openbare basisschool. Kinderen worden toegelaten zonder onderscheid van godsdienst, politieke overtuiging, ras, geslacht, afkomst, thuissituatie, etc. Er is plaats voor mensen met eigen opvattingen.
Door kinderen met een verschillende levensovertuiging, culturele en maatschappelijke achtergrond samen te brengen in één school, krijgt samen spelen, samen werken en samen leven met respect voor andersdenkenden, ook daadwerkelijk inhoud: Niet apart, maar samen.

Deze visie stelt eisen aan ouders, opvoeders en team in het stimuleren van de kinderen nieuwsgierig te zijn naar de ander, waardoor willen begrijpen en accepteren vanzelfsprekend wordt.

Overige informatie

Soort onderwijs

  • Brede school,
  • Openbare basisschool

Diensten

  • Les

Activiteiten

  • Sinterklaas,
  • Verjaardag

Faciliteiten

  • Bibliotheek

Extra aandachtsgebieden

  • Muziek

Beoordelingen

Nog geen reviews geplaatst