Vogellanden Centrum voor Revalidatie en Bijz. Tandheelkunde in Zwolle

Revalidatiecentra

  Hyacinthstraat 66/A, 8013XZ, Zwolle

Vogellanden Centrum voor Revalidatie en Bijz. Tandheelkunde

Toon nummer
Plan route
KvK-gegevens

Is dit uw bedrijf?

Beheer gratis uw bedrijfsgegevens

Andere resultaten voor revalidatiecentra in de buurt

Beschrijving

Jaarlijks revalideren zon 1900 mensen in ons revalidatiecentrum. De Vogellanden heeft 50 bedden ter beschikking voor klinische revalidatie aan volwassenen en poliklinische revalidatie aan kinderen en volwassenen.De sector Kinderen biedt ook gespecialiseerde kinderopvang in de Therapeutische Peutergroepen.

Revalideren voor volwassenen

Het behandelaanbod van De Vogellanden voor volwassenen is gericht op aandoeningen op het gebied van neurologie, orthopedie/traumatologie en prothesiologie. Poliklinisch kunt u ook terecht voor het oncologisch revalidatieprogramma Herstel en Balans, het Afasieteam, NeuroMusculaire Aandoeningen, chronische pijnrevalidatie en cognitieve revalidatie.

Klinisch revalideren
Wanneer u nog niet thuis kunt functioneren en intensieve therapie nodig heeft, kunt u klinisch revalideren in De Vogellanden. Klinisch revalideren kan direct aansluitend op een ziekenhuisopname plaatsvinden. Deze vorm van revalideren is geschikt als u intensieve therapie en/of verzorging nodig heeft. Tijdens een klinische opname in De Vogellanden heeft u vijf dagen per week therapie.

Poliklinisch revalideren
Een deel van onze revalidanten komt eerst klinisch in ons centrum revalideren en gaat vervolgens poliklinisch revalideren. Bij poliklinische revalidatie verblijft u thuis en komt u één of meerdere keren per week naar De Vogellanden voor therapie.

Revalideren voor kinderen

Wanneer uw kind een lichamelijke beperking heeft, wilt u dat hij of zij een goede behandeling krijgt en zich zo goed mogelijk kan ontwikkelen. Daarvoor kunt u terecht bij de kinderrevalidatie van De Vogellanden. Uw kind krijgt therapie zodat hij of zij zo goed mogelijk kan leren bewegen en communiceren, ondanks de lichamelijke beperking.

Algemene ontwikkeling
Door de lichamelijke beperking van uw kind, kan de algemene ontwikkeling vertragen. Om dat zo veel mogelijk tegen te gaan, is ook dit een belangrijk aandachtspunt voor het behandelteam van uw kind.

Behandelteams
De kinderrevalidatie van De Vogellanden heeft een uitgebreid poliklinisch behandelaanbod voor kinderen met een lichamelijke beperking. Kinderen jonger dan acht jaar kunnen terecht bij het vroegbehandelingsteam en tot 4 jaar in één van de therapeutische peutergroepen (TPG). Oudere kinderen worden behandeld in het team 8-18-jarigen of in het team revalidatie en onderwijs, dat behandelingen aanbiedt op onderwijscentrum de Twijn.

Overige informatie

Doelgroep

 • Bedrijven,
 • Particulieren

Service

 • Klinisch revalideren,
 • Poliklinisch revalideren,
 • Restaurant,
 • Revalideren en sport,
 • Revalideren voor kinderen,
 • Revalideren voor volwassenen,
 • Sporthal,
 • Stiltecentrum,
 • Tuinkas,
 • Zwembad

Beoordelingen

Nog geen reviews geplaatst