Zeeland Refinery NV in Nieuwdorp zld

Olie-exploratie

    Luxemburgweg 1, 4455TM, Nieuwdorp zld

Zeeland Refinery NV

Foto en Video (6)

Bekijk alles

Extra gegevens

fax

Toon nummer

Beschrijving

Zeeland Refinery in Vlissingen is een joint venture van Total en Lukoil. Zeeland Refinery is een van de in totaal vijf raffinaderijen die in Nederland staan, waarvan het de enige is in de provincie Zeeland, de andere vier staan in de regio Rotterdam. Er werken circa 400 mensen bij Zeeland Refinery.

Zeeland Refinery verwerkt ruwe aardolie tot brandstoffen en grondstoffen voor de chemische industrie. Dat gebeurt in verschillende stappen. De aardolie wordt via een pijpleiding uit Rotterdam aangevoerd. Door middel van een destillatie- en een kraakproces worden daaruit componenten als LPG, benzine, kerosine en diesel gescheiden. Het uiteindelijke residu wordt verwerkt tot smeerolie en stookolie, brandstof voor zeeschepen. Alle producten worden ontzwaveld, zodat ze minder belastend zijn voor het milieu. De kwaliteit van de producten wordt gewaarborgd door een geavanceerd besturingssysteem van de processen.

Zeeland Refinery behoort tot de beste raffinaderijen in Europa als het gaat om betrouwbaarheid, productiviteit, veiligheid en milieu. Dit hoge niveau kan alleen behouden blijven door voortdurend te innoveren en te blijven ontwikkelen om betere prestaties te leveren.

Overige informatie

Specialiteiten

  • benzine,
  • diesel,
  • kerosine,
  • lpg,
  • stookolie: voor de scheepvaart

Service

  • 24-uurs service

Beoordelingen

Nog geen reviews geplaatst